Dorin Goian a demisionat de la conducerea Forestei

Fostul mare internațional român, Dorin Goian pare să își fi încheiat socotelile cu formația Foresta Suceava. Unul dintre cei mai mari fotbaliști suceveni din toate timpurile a renunțat la funcția de președinte executiv al formației Sucevene, fiind dezamăgit de slaba implicare a autorităților locale în cadrul fenomenului fotbalistic municipal.

După un început de sezon fantastic, formația suceveană visa din nou la confruntările cu Steaua sau Dinamo din prima ligă, însă declinul care a urmat după jumătatea turului a aruncat formația suceveană în jumatatea inferioară a clasamentului. Se pare că acest declin s-a datorat și lipsei de buget  cu care echipa s-a confruntat. Deși a încercat să aducă sponsori lângă echipă, se pare că Dorin Goian nu a fost ajutat deloc și de autoritățile locale, astfel că acesta a preferat să se retragă de la conducerea clubului, atribuțiile sale fiind preluate de președintele Consiliului de Administrație, Andrei Ciutac, și de directorul sportiv Dănuț Perjă.

„Astăzi am încetat colaborarea cu Dorin Goian. El și-a exprimat dorința de a pleca de la club, astfel că am încetat de comun acord raporturile contractuale dintre cele două părți. Facem eforturi să continuăm activitatea în condiții normale”, a anunțat președintele Consiliului de Admininstrație al clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac.

Fost internațional cu jocuri în Champions League, Euro 2008 sau Serie A

Dorin Goian este cunoscut pentru activitatea sa ca fundaș central la echipa Steaua București, unde a format un cuplu redutabil de fundași centrali cu Sorin Ghionea. Cu Steaua a obținut două titluri de campion, o supercupă, o calificare în semifinalele Cupei UEFA și trei calificări consecutive în Liga Campionilor. Pe 6 august 2009 a semnat cu echipa italiană US Palermo, Steaua București primind în urma transferului său 2 milioane de euro. A jucat în Italia timp de doi ani, marcând un gol în 30 de partide jucate în campionatul național. În 2011 a ajuns la Glasgow Rangers, iar în 2012 s-a întors în Italia, la Spezia. Ultimul club pentru care a evoluat, înainte de a se retrage în august 2016, a fost Asteras Tripolis.A fost component al echipei naționale, pentru care a marcat cinci goluri, cel mai important gol fiind cel marcat cu Olanda. A jucat în majoritatea meciurilor din preliminarii și în primele două meciuri din Grupa D a Euro 2008

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien