Un tânăr din Iaşi şi-a ajutat soţia să nască. Salvarea nu a ajuns la timp

Un tânăr de 26 de ani din Iaşi şi-a ajutat, în noaptea de miercuri spre joi, soţia în vârstă de doar 19 ani să nască cel de-al treilea copil, după ce Salvarea nu a putut ajunge la femeie din cauza drumului acoperit de zăpadă. Bebeluşul născut prematur a fost găsit în hipotermie şi dus la spital.

 

În noaptea de miercuri spre joi, un bărbat din satul Stejari, comuna Tigănaşi (Iaşi) a cerut ajutor de la Ambulanţă, spunând că soţia sa naşte, însă Salvarea a ajuns cu greu la femeie, din cauza drumului acoperit de zăpadă.

Până să ajungă medicii, tânăra de 19 ani a născut şi a fost moşită chiar de soţul ei. Bărbatul a cerut ajutor de la vecine, însă niciuna nu a ştiut ce să facă.

„I s-a făcut rău pe la 1. Am chemat Salvarea, drumul era înfundat. Am văzut la a doua fetiţă cum a ajutat-o moaşa, cum a făcut, am învăţat şi acum a trebuit să o ajut eu. Am tăiat buricul, l-am dat cu spirt, l-am legat cu o bucătă de aţă mai tare, l-am învelit, l-am şters oleacă pe faţă. Imediat după a venit şi Salvarea. Mai avea până să nască, acum era la şapte luni. E mai bine aşa. Mai avem încă două fetiţe, eu stau acum acasă să am grijă de ele”, a declarat Florin, tatăl fetiţei.

Bebeluşul a fost găsit în stare de hipotermie, pentru că în casă era frig. Tatăl a declarat că, deşi a făcut focul în locuinţă, agitat şi emoţionat a uitat uşa deschisă de mai multe ori când a mers să ceară ajutor de la vecini.

Atât mama, cât şi fetiţa sunt acum internate pe secţia de neonatologie a Maternităţii „Cuza Vodă” din Iaşi, bebeluşul având la naştere 2 kilograme şi 200 de grame.

„A fost o naştere la domiciliu, 34 de săptămâni de gestaţie, un premăturel de 2300 de grame. L-au găsit în uşoară hipotermie, cu tulburări respiratorii. În momentul în care a ajuns la internare în maternitate copilul avea în continuare o uşoară hipoetermie, avea 34 cu 5 temperatură, dar cu stare clinică bună. Acum este stabil, iar mama fel”, a declarat directorul medical al Maternităţii „Cuza Vodă” Iaşi, prof. univ.dr. Maria Stamatin.

SURSA: Mediafax.ro

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien