Un tânăr din comuna Marginea este cercetat de poliție pentru ca s-a dat drept fratele său

Un tânăr de 26 de ani, din Marginea, cu permisul suspendat de la sfârșitul anului trecut, a fost oprit în trafic de polițiști. Pentru a scăpa de dosar penal, acesta s-a dat drept fratele său, fiind însă prins cu minciuna de oamenii legii

În noaptea de miercuri spre joi, el a condus autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, pe DJ 209 K, raza comunei Marginea, din direcția Suceviţa spre Volovăţ.

Polițiștii au solicitat conducătorului auto documentele personale și pe cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta a prezentat autorizaţia de circulaţie provizorie și polița RCA, declarând că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate.

„În vederea stabilirii identității conducătorului auto, i s-a solicitat acestuia să comunice datele de stare civilă. S-a procedat la verificarea datelor în baza de date a Poliției române, ocazie cu care s-a constatat că şoferul nu corespundea din punct de vedere a fizionomiei cu cea a conducătorului. Conducătorul auto a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, în vederea stabilirii identității, ocazie cu care s-a constatat că este un tânăr de 26 ani din comuna Marginea, având permisul de conducere suspendat din data de 12.12.2016. Conducătorul auto a declarat că știa datele de stare civilă ale fratelui său, pe care le-a comunicat polițiștilor în scopul de a-i induce în eroare, pentru a produce efecte juridice în pentru sine, deoarece știa că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 12.12.2016”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „falsul privind identitatea”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către Postul de Poliție Marginea.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien