Sute de suceveni au înfruntat gerul cumplit ca să ia Agheasma Mare

Pe un ger năprasnic, sute de suceveni au ținut să fie prezenți de Bobotează la slujba de sfințire a apei din curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul reședință de județ. Respectând tradiţia, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat şi în acest an slujba de Bobotează la mănăstire.

În ciuda temperaturilor care au ajuns la -12,-13 grade Celsius,credincioşii au participat în număr mare la slujba Sfintei Liturghii şi a Sfinţirii celei mari a apei, atât în incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan“, cât şi în alte locaşuri de cult din municipiu.

„Am luat o sticlă și pentru fiică să duc și ei Agheasmă Mare. Soțul mi-a spus <nu te duce la biserică că nu ai să reziști din cauza gerului>, dar i-am zis că trebuie să iau câteva zile această agheasmă.Deși,fiica mea este preoteasă,nu am vrut să mă las în nădejdea ei. Nu am mai prins slujba pentru că m-am pornit mai târziu de acasă”, ne-a spus bătrâna

Și primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a aflat printre credincioșii care au venit de Bobotează la biserică. Edilul după ce a stat la sfânta liturghie și la slujba de sfințire a apei, s-a închinat în biserică și apoi, a plecat acasă cu două sticluțte pline cu Agheasma Mare.

Și jandarmii care au făcut cu greu față presiunii credincioșilor au respirat ușor după ce înghesuiala s-a terminat.Ca la fiecare slujbă de Bobotează, troparul praznicului „În Iordan botezându-Te Tu, Doamne“ a răsunat astăzi, din curţile tuturor bisericilor din municipiul Suceava, credincioşii luând cu bucurie la casele lor Agheasma Mare.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien