Suceveanul Ionel Lungu, primul monoschior român, are o poveste impresionantă

Românul care schiază doar cu un picior oferă tuturor o lecție impresionantă de ambiție și de supraviețuire deopotrivă. Țintuit într-un scaun cu rotile în urma unui accident de muncă, Ionel Lungu nu a renunțat la visul său, iar suferința sa l-a îndârjit și mai mult. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, și-a propus să devină primul monoschior român, iar recent a fost medaliat cu argint la un concurs de profil din străinătate.

 

Viața lui Ionel Lungu s-a schimbat radical în urmă cu șase ani. Bărbatul lucra de mai mulți ani la electrician, când ghinionul a făcut să cadă de pe scară. În urma accidentului de muncă, un an și trei luni și l-a petrecut în spital. Ca și cum suferința n-ar fi fost de ajuns, soția l-a părăsit în acel moment dureros.

Românul care schiază doar cu un picior a fost medaliat cu argint. Suceveanul Ionel Lungu, primul monoschior român, are o poveste impresionantă

Deși practică un sport nu tocmai ușor, Ionel nu se plânge niciodată. Suceveanul vrea să participe la cât mai multe concursuri pentru a strânge puncte. Scopul său este ca, în 2018, să participe la Jocurile Paralimpice de Iarnă din Pyeongchang, Coreea de Sud.

”Nu a fost greu și nu vreau să renunț niciodată la sport. Vreau să demonstrez că și o persoană în scaun rulant poate să facă sport”, a precizat sportivul din comuna Marginea, județul Suceava.

Cu multă ambiție, Ionel Lungu a obținut performanțe remarcabile ca monoschior. În primăvara lui 2013, a ajuns pe podium pentru Italia, ocupând locul 2, la special. În primăvara lui 2016, a participat ca atlet român la concursul de la Passo Rolle, Italia.

Pe 17 februarie, Ionel participă la primul concurs în România, la Toplița. Nu se gândește nicio clipă să abandoneze. Bărbatul luptă pentru a arăta că și persoanele invalide pot face sport.

Deși a reprezentat România la concursuri de profil, Ionel Lungu susține că autoritățle române nu l-au ajutat cu nimic. „Tocmai asta este cea mai mare problemă că eu nu sunt recunoscut ca persoană invalidă de statul român. Tot ce am făcut, am făcut pe cheltuiala mea. Un concurs mi l-a susținut comuna Marginea, l-a plătit Primăria, dar în rest mă descurc singur și este foarte greu din acest punct de vedere„, a mai spus Ionel. Pe 17 februarie, el participă la primul concurs în România, la Toplița.

O poveste impresionantă si o lecție de viață pentru noi toți..

 

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien