SOCANT: Oase de copil, găsite în frigiderul lui Burnei

Dezvaluirile despre presupusele practici ale chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală sunt din ce in ce mai multe. Acesta ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită şi bucăţi din filtre de tanc, iar în unele cazuri ar fi folosit şuruburi luate din comerţ, au declarat pentru News.ro surse judiciare. Burnei le spunea părinţilor copiilor care veneau la el că este singurul medic din lume care poate face anumite operaţii, dădea impresia că este mereu ocupat şi că dacă acceptă un caz este un privilegiu, iar în unele cazuri recomanda intervenţia chirurgicală, deşi ştia că unele deficienţe fizice nu puteau fi corectate. Anchetatorii au găsit la percheziţii plicuri cu bani în cărţi din biblioteca de la Spitalul „Marie Curie”, au precizat sursele citate.

Dezvăluiri şocante despre practicile chirurgului Gheorghe Burnei. Anchetatorii au descoperit în frigiderul de uz casnic al acestuia din cabinetul său de la Spitalul Marie Curie oase şi ţesuturi umane, cel mai probabil recoltate de la copii. Unele bucăţi de ţesut erau vechi şi de mai mulţi ani, ţinute în condiţii improprii, laolaltă cu alimente. E verificată şi pista potrivit căreia chirurgul ortoped ar fi folosit în unele operaţii proteze experimentale neautorizate. Anchetatorii verifică acum dosarele medicale ale tuturor pacienţilor lui Burnei care au decedat în ultimii zece ani. Şi tot la percheziţii au fost ridicate şi importante sume de bani.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au cerut arestarea preventivă a medicului, cerere care se judecă acum. Chirurgul este acuzat că în ultimele două luni în care a fost monitorizat de anchetatori ar fi cerut de nu mai puțin de 17 ori mită pentru operații pe care le-ar fi condiționat de primirea acelor sume. Primirea banilor a fost înregistrată video și audio de către anchetatori.

La percheziții s-au găsit 40 de plicuri goale, iar în cele în care erau bani însumau peste 10.000 de euro echivalent (erau lei, dolari și euro). S-au mai găsit țesuturi și fragmente osoase de copii, ținute în condiții improprii. Acestea erau fișate și arătau că unele erau vechi de patru ani.

Sursa articol Digi24

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien