Amenzi usturătoare pentru cei ce își în câinii în lanț

2000 lei – până aici poate urca amenda dacă vă țineți câinii în lanț. O lege din 2008, promovată de fostul senator PRM, Marius Marinescu prevede că proprietarii de animale care își țin câinii în lanț sunt pasibili de amendă, acest tratament intrând în sfera relelor tratamente și a cruzimilor, așa cum dispune legea.

Președintele FPAM, Marius Marinescu, a declarat, pentru dcnews.ro, că în România este interzisă ținerea câinilor în lanț din 2008, prin legea care-i poartă numele.

„Legea 9 din 2008 (legea Marinescu) sancționează relele tratamente și cruzimile față de animale cu închisoare până la 3 ani. Legea trebuie aplicată de Poliția națională împreună cu ANSVSA. Rău tratament înseamnă neasigurarea hranei pentru animale, neasigurarea asistenței medicale și neasigurarea libertății de mișcare. Cruzimea înseamnă agresiune, traume psihice și fizice”, a explicat Marius Marinescu. Fostul senator a precizat că la noi, în mediul rural, mentalitatea este învechită, un animal dacă nu dă lapte, brânză, ouă și carne, este disprețuit: calul este biciut, câinele este ținut în lanț. Marius Marinescu a mai opinat că dacă autoritățile ar aplica legea, de frică, oamenii nu ar mai face aceste lucruri.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien