Lista finala cu parlamentarii Sucevei in noul legislativ

Lista cu parlamentarii care vor reprezenta județul Suceava în noul legislativ a fost oficializată de către Biroul Electoral Central.

Astfel s-au atribuit primele mandate de parlamentar pentru județ. În urma rezultatelor  de la alegerile din 11 decembrie, doar două partide au obținut mandate ”curate”, adică din prima, de senator și deputat. Este vorba despre PSD şi PNL, cum era de așteptat. Coeficentul electoral pentru un mandat de deputat a fost stabilit la 19.161 de voturi, în timp ce pentru un mandat de senator coeficientul este de 48.432 de voturi.

Pesediștii care vor reprezenta județul în parlament sunt, la Camera Deputaților, scorul de 48,92%:  Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu și Emilian Havrici, iar la Senat, cu un incredibil scor de 50,09%:  Ioan Stan și Virginel Iordache.

PNL Suceava a obţinut 26,76% la Camera Deputaţilor, respectiv 55.713 de voturi, scor cu care a obținut, la prima distribuire, două mandate de deputat, prin Ioan Balan şi Angelica Fădor. La Senat, cu un procent de 27,60% liberalii au obținut un singur mandat, prin Daniel Cadariu.

În urma redistribuirii ce urmează să aibă loc, încă 3 locuri de parlamentar urmează să fie acordate. După toate calculele, cele mai mari șanse le-ar avea ALDE, astfel că Alexandru Băișanu ar putea obține un nou mandat în parlament, la Camera Deputaților, în timp ce fostul  vicepreședinte al CJ Suceava, Ilie Niță ar urma să devină senator.

PNL Suceava ar putea de-asemeni să mai obțină la distribuire încă două mandate de deputat, cele mai mari șanse avându-le astfel Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescul.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien