Adrian Mutu împlinește astăzi 38 de ani.

Adrian Mutu împlinește astăzi 38 de ani. Directorul general al lui Dinamo are motiv serios de petrecere, pentru că își sărbătorește ziua de naștere. Aniversarea îl găsește pe “Briliant” în fotoliul de director general al clubului din Ștefan cel Mare și în așteptarea momentului în care va deveni tată pentru a patra oară.

Adrian Mutu s-a născut pe 8 ianuarie 1979, la Călinești, județul Argeș. A debutat în fotbalul mare 17 ani mai târziu, în tricoul defunctei FC Argeș Pitești. A urmat o escală la Dinamo,  a cărei scurtime nu l-a împiedicat să devină “câine până la moarte”. Roș-albii l-au cedat repede la Inter Milano, unde n-a reușit să se impună. Cedat la Hellas Verona, ajuns apoi la Parma, “Briliantul” a explodat.

Serie A a fost campionatul în care Mutu s-a simțit excelent. De altfel, evoluțiile sale în tricourile ultimelor două formații amintite au atras interesul lui Chelsea. În 2003, proaspăt transferat de londonezi pentru suma de 22,5 milioane de euro, Adrian se afla pe val. Câteva luni mai târziu ajunsese sub el, din cauza scandalului dopajului cu cocaină.

Adrian Mutu a reușit suta de goluri în Serie A

Concediat și suspendat de gruparea engleză, al cărui patron, Roman Abramovici, nu a putut uita și ierta nici până astăzi greșeala românului, Mutu s-a reîntors în Italia, unde, după un sezon petrecut la Juventus, a cunoscut la Fiorentina a doua și ultima sa perioadă de grație. Sub culorile clubului viola a reușit “Briliantul” să atingă cota 100 de goluri în Serie A și să fie desemnat cel mai bun stranier din întrecerea peninsulară. Ce-i drept, în aceeași perioadă a fost protagonistul altor două scandaluri majore: dopajul cu sibutramină și corecția fizică aplicată unui ospătar.

Ce a urmat după periplul toscan (2006-2011) nu a fost decât un lung și constant apus din punct de vedere fotbalistic, Cesena, Ajaccio (unde a fost la un pas de bătaie cu un antrenor), Petrolul Ploiești și ASA Tg. Mureș reprezentând tot atâtea momente încercări eșuate ale lui Mutu de a demonstra lui însuși, selecționerului naționalei României, fanilor și contestatarilor că încă mai poate.

Adrian Mutu este egalul “Regelui” la un capitol

La națională, “Briliantul” a marcat 35 de goluri, împărțind primul loc în clasamentul golgheterilor cu idolul și nașul Gheorghe Hagi. Motiv de mândrie și, în același timp, motiv să regrete că atitudinea rebelă l-a costat câteva convocări în timpul cărora l-ar fi putut depăși pe “Rege”.

De multe ori impulsiv pe gazon și în viața profesională, Adrian Mutu “a ars” la fel de intens și în viața amoroasă. A iubit și a fost iubit cu pasiune, transformând în soții trei dintre nenumăratele femei care nu au rezistat farmecelor sale: Alexandra Dinu, Consuela Matos și Sandra Bachici. Prima i-a dăruit un băiat, a doua, două fete, iar ultima, actuala soție, se pregătește, la rându-i, să nască.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien