Munte de gunoaie la doi pași de Mănăstirea Dragomirna

Dupa experimentul cu groapa de gunoi de la Mestecanis, unul cu consecinte nefericite atat pentru turism cat si pentru mediul inconjurator, o noua bomba ecologica pare sa ia naștere, într-o zonă din Bucovina cel puțin la fel de frumoasă ca și Mestecănișul. La nici un kilometru de Mănăstirea Dragomirna, chiar lângă șosea, un mic munte de gunoi a răsărit ca din senin. Pungi, hârtii, resturi alimentare, haine murdare, toate compun tabloul desprins parcă dintr-o mahala tocmai la marginea acestui colț de rai, cum este Dragomirna.

gunoidragomirna3

O bomba cu ceas pentru mediul inconjurator

Dupa cum se poate vedea din imagini, se pare ca locul cu pricina este unul preferat de acesti „binevoitori” care rastoarnă fara nicio retinere gunoaie, intrucat cantitatea de mizerie este deja destul de vizibila. Curios este ca in zona respectiva, la nici 50 metri de „nou-iniintata” groapa de gunoi se afla cocheta cabana ce apartine proprietarilor firmei Assist, aspect ce ridica un alt semn de intrebare, fiind greu de crezut ca proprietarii acesteia ar fi de-acord cu decartarea de gunoaie tocmai la doi pasi de imobilul ce le apartine.

Nu intelegem care este motivul pentru care autoritatile nu se autosesizeaza in legatura cu acest caz, care cu certitudine ar trebui sa alarmeze, chiar si daca privin din perspectiva modului in are turismul are de suferit. Pentru lipsa lor de reactie, autoritatile din zona primesc premiul „Coltul rusinii”.

O campanie #SuceavaCurata – SV24.ro 

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien