Video ! Avalanșă în centrul Italiei: Zeci de morţi printre care și trei români

Trei români, un adult şi doi copii, se află în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia, a anunţat joi, Ministerul Afacerilor Externe. Mai multe persoane au decedat în urma unei avalanşe produse în zona unui hotel din regiunea Abruzzo, despre care se crede că ar fi fost cauzată de cutremurele de miercuri, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de salvare italiene, potrivit BBC News online.

AVALANŞĂ în centrul Italiei: Cel puţin 30 de persoane au murit, printre care un adult şi doi copii, se află în hotelul afectat de avalanşa

Un hotel aflat la 1.200 de metri altitudine a fost îngropat în zăpadă de avalanşă. Mai multe echipaje de alpinişti şi ambulanţe au pornit într-acolo imediat ce s-a dat alarma, dar au ajuns abia spre dimineaţă, din cauza drumurilor înzăpezite. 20 de turişti se aflau în hotel şi, potrivit martorilor, trei au fost luaţi pe sus de zăpadă şi sunt dispăruţi. Cei doi turişti care au anunţat avalanşa au fost găsiţi în viaţă de salvatori.

Ambasada României în Italia şi Consulatul României la Bologna monitorizează în continuare situaţia.

În cursul nopţii echipajele de salvare au încercat să ajungă la hotelul aflat în apropierea muntelui Gran Sasso din regiunea Abruzzo.

Cel puţin trei persoane sunt date dispărute în urma avalanşei care a afectat un hotel din provincia Pescara, în zona Munţilor Apenini, relatează agenţia de ştiri ANSA, citând membri ai echipelor de salvare.

 

Hotelul Rigopiano se află în zona oraşului Farindola din Pescara şi a fost afectat de o avalanşă care cel mai probabil a fost cauzată de cele patru seisme produse miercuri dimineaţa în centrul Italiei.

Din cauza zăpezii, echipajele de salvare au fost nevoite să folosească schiurile pentru a ajunge la hotel, în timp ce ambulanţele sunt în continuare blocate la aproximativ nouă kilometri de locul incidentului.

Două persoane salvate din zona hotelului au fost transportate la spital cu elicopterul, una suferind de hipotermie, scrie ANSA. Însă starea acestora nu este una de natură să le pună vieţile în pericol.

Acoperişul hotelului s-a prăbuşit parţial, iar clădirea este în mare parte acoperită de un strat gros de zăpadă.

 

Avalanşa din Farindola a fost cauzată de mişcările seismice de miercuri, care au continuat în cursul nopţii. Aproximativ 80 de replici s-au produs în regiune, în cursul nopţii de miercuri spre joi, iar o persoană de 83 de ani ar fi decedat în urma prăbuşirii unei clădiri.

Seismele – de 5,1, 5,5, 5,3 şi 5,1 grade – au avut loc miercuri, în decurs de trei ore, la adâncimi de circa 10 kilometri, în zonele L’Aquila (regiunea Abruzzo) şi Rieti (regiunea Lazio), generând panică în centrul Italiei, inclusiv în oraşul Roma, unde circulaţia metroului a fost suspendată câteva ore şi multe clădiri au fost evacuate.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien