Siguranța stradală, o prioritate pentru polițiștii suceveni

Siguranța stradală este o prioritate pentru polițiștii suceveni. Din analizele efectuate a rezultat și faptul că una dintre cele mai mari îngrijorări ale comunității este legată de siguranța în spațiul public.

Având în vedere aceste considerente dar și faptul că din experiența anilor anteriori, pe perioada de vară se înregistrează cele mai multe infracțiuni stradale, polițiștii au inițiat un demers de securizare a cartierelor de pe raza municipiului Suceava.

Astfel, prin rotație, pentru o perioadă de 30 de zile, în fiecare cartier vor fi relocate forțe suplimentare de poliție, vor fi analizate strict elementele de vulnerabilitate și vor sporite acțiunile de patrulare pe itinerarii multiple și va fi asigurată o vizibilitate sporită a polițiștilor pentru descurajarea actelor de natură infracțională.

Pentru început, conceptul de securizare urbană a fost implementat la nivelul cartierului sucevean Burdujeni.

Din dispoziția șefului inspectoratului a fost constituită zona specială de siguranță publică la nivelul acestui cartier . Pentru desfășurarea activităților polițienești specifice pe toate liniile de muncă (ordine și siguranță publică, investigații criminale, siguranță rutieră) sunt angrenați zilnic pe lângă polițiștii Secției de Poliție Burdujeni alți peste 20 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava dar și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale IPJ Suceava.

Acțiunile zilnice desfășurate au ca scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică pentru locuitorii cartierului, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuințe, furturilor din genți și buzunare, prevenirea faptelor de violență stradală și a altor acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien