Peste 25 de șoferi prinși băuți la volan în Suceava

Polițiștii au suspendat în weekend peste 25 de permise de conducere și au aplicat zeci de sancțiuni

 

Zeci de șoferi continuă sa riște suspendarea permiselor, amenzi usturatoare și chiar posibilitatea de a face închisoare, urcand la volan dupa ce au consumat alcool.

In weekendul trecut, polițiștii suceveni au monitorizat traficul, au fost prezenți la evenimente rutiere, au efectuat controale nocturne, inclusiv verificări cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost șocante –  au fost aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 25 de permise de conducere. În cazurile în care alcoolemia depistată de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

 

Sunt doar câteva exemple prin care încercăm să atragem atenţia încă o dată cu privire la pericolele generate de consumul de alcool la volan.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.  

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien