Gheorghe Flutur intalnire cu oficialitatile de la Cernauti

Gheorghe Flutur, după întâlnirea cu oficialitățile de la Cernăuți. Întâlnirea ca avut loc în PTF Siret.

În cadrul discuțiilor s-au abordat teme privind modernizarea punctelor de frontieră, situația privind proiectele pe care le derulăm împreună, precum și un calendar al mai multor acțiuni comune.

Am făcut o analiză cu privire la finalizarea a patru proiecte europene comune realizate prin Programul Operațional Comun 2007 — 2014, și am discutat despre cele 13 proiecte pe care am convenit să le susținem împreună în actualul exercițiu financiar, pentru care se așteaptă de la Guvern apariția ghidurilor de finanțare.

Am convenit să pregătim o ședință comună în luna septembrie, la Cernăuți, după ce anul trecut Consiliului Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți s-au reunit în ședință comună la Suceava.

Încercăm ca, până atunci, să continuăm și să intensificăm demersurile în vederea modernizării coridorului care leagă București de Varșovia prin Suceava-Siret-Cernăuți și Lvov și în acest sens am venit cu încă o propunere și anume să avem o întâlnire a regiunilor din România, Ucraina și Polonia prin care ar urma să treacă această rută rapidă și să facem front comun pentru acest proiect.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien