Caz socant! Sefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava isi droga copii cu morfina

Protecţia Copilului Suceava a sesizat DIICOT, în cazul a doi fraţi cărora li s-ar fi administrat substanţe analgezice şi sedative, existând suspiciuni că acestea le-au fost administrate ilegal. Totul a ieşit la iveală în urma unei anonime trimise la DGASPC

O anchetă este în derulare în Suceava, în cazul a doi fraţi minori, de 11 şi 15 ani, după ce, în urma unor analize, li s-au găsit în corp substanţe cu efect analgezic şi sedativ, situaţia fiind adusă la cunoştinţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava printr-o sesizare anonimă privind starea de sănătate a celor doi copii.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat, vineri, că instituţia a primit în data de 7 martie 2017 o sesizare anonimă privind situaţia celor doi fraţi minori, în vârstă de 11 ani, respectiv 15 ani, asupra cărora „plana suspiciunea de administrare de diverse substanţe”.

Daneliuc a spus că specialiştii Serviciului Urgenţe din cadrul DGASPC Suceava au luat legătura cu părinţii celor doi minori, care au fost de acord să li se facă analize de sânge la Spitalul Judeţean Suceava.

“Având în vedere rezultatele toxicologice preliminare ale analizei la urină, am investit Instanţa Judecătorească Suceava în vederea soluţionării cauzei, în temeiul documentelor în a căror posesie am intrat până în acest moment. În funcţie de hotărârea Instanţei, vom dispune măsurile care se impun pe cale de consecinţă”, a spus Daneliuc.

Ea a precizat că documentele au fost înaintate şi către organele de anchetă competente, respectiv DIICOT.

“Am luat legătura cu şcoala unde învaţă copiii, primind confirmarea faptului că aceştia începuseră să aibă absenţe şcolare şi prezentau o stare de oboseală. De asemenea, cu acordul părinţilor, copiii au fost cuprinşi într-un program de consiliere şi sperăm în colaborarea deplină a părinţilor pe parcursul acestui program”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava.

Suspiciunea din acest caz a apărut deoarece minorii aveau o stare de sănătate precară, motiv pentru care nu mergeau regulat la şcoală, iar mama lor, în calitate de medic, le elibera scutiri medicale.

Surse din cadrul anchetei au declarat că unul dintre minori ar fi fost internat la sfârşitul anului trecut, având nevoie de manevre de resuscitare.

Copiilor li s-au prelevat probe de sânge şi urină, în urma anchetei dispuse de DGASPC, iar unele dintre ele ar arăta prezenţa în organism a substanţelor active din medicamente precum xanax-ul sau diazepamul, dar şi la substanţa activă din morfină.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien