Autostrada Sorelui inchisa din cauza ninsorii

Traficul pe Autostrada Soarelui a fost închis, marţi seară, pe ambele sensuri, după ce fusese oprită circulaţia doar pe sensul Bucureşti-Constanţa, de la kilometrul 12 până la kilometrul 212.

 

Un autocar cu cetățeni bulgari, al căror avion nu a putut ateriza în Sofia și a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, a fost întors din drum la ieșirea din Capitală, pe Autostrada A2, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Poliţia Română informează că, din cauza avertizării cod portocaliu de viscol, s-a luat măsura închiderii autostrăzii A2 pe ambele sensuri de mers.

Iniţial, autostrada A2 a fost închisă circulaţiei de la kilometrul 12 până la kilometrul 212, pe sensul Bucureşti-Constanţa.

De asemenea, Centrul Infotrafic anunţă că traficul este în continuare oprit pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

Totodată, în judeţul Constanţa, au fost închise patru tronsoane de drumuri naţionale, respectiv DN3 Constanţa – Ostrov, DN38 Agigea – Negru Vodă, DN22 Ovidiu – Mihai Viteazu şi DN22C Murfatlar – Cernavodă, iar în judeţul Călăraşi – DN3 Ileana – Chiciu (limită bac) şi DN3A între Lehliu-Gară şi Drajna.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autorităţile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse.

Şi traficul prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche, dinspre România către Bulgaria, a fost oprit pentru toate categoriile de autovehicule.

De asemenea, navigaţia pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin).

Ca urmare a vântului foarte puternic, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea, Midia şi Mangalia au fost închise.

Județele Constanța și Tulcea intră marți noapte la ora 22:00 sub Cod portocaliu de viscol și polei, la fel ca și alte cinci județe din zona Moldovei care vor fi afectate de ninsori și viscol.

Potrivit avertizărilor Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 8:00, în județele Constanța și Tulcea, va fi în vigoare un Cod portocaliu de viscol și polei. În perioada menționată, vântul va sufla cu rafale de 70 – 80 kilometri/oră și se vor semnala ninsori puternic viscolite, dar și precipitații mixte ce vor depune polei.

 

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien