Alertă meteo! Ninsorile si viscolul se întorc !

România se va confrunta cu un nou episod de vreme severă în primele zile ale săptămânii viitoare

Luni vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Ninsori puternice și viscol sunt posibile în noaptea de luni spre marți, fapt care ar putea duce la noi blocaje în trafic în județele din sud-estul României.

Meteorologii estimează că noul episod cu viscol nu va avea amploarea celor două anterioare de la debutul anului, cu cod roşu şi cu cod portocaliu, dar va fi mai lung şi va fi urmat din nou de ger. 

Poliţiştii de la Rutieră vin, duminică, cu o serie de recomandări pentru şoferii care pleacă la drum luni, dar şi pentru pietoni.

„Vă recomandăm să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!(…)Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers”, se arată în informarea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Poliţiştii le recomandă pietonilor să aibă atenţie sporită în caz de viscol, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului, şi să se asigure înainte de traversarea drumurilor.

 

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien