Agenții de poliție au depus jurământul de credință la sediul IPJ Suceava

Cei 53 de agenți de poliție, încadrați din sursă externă în urma concursului organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, au depus joi jurământul de credință în cadrul unei ceremonii organizate la sediul I.P.J. Suceava.

La data de 19 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, polițiștii încadrați din sursă externă au depus jurământul de credință. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi cei 53 polițiști au jurat credință statului român și cetățenilor săi.

Noii colegi au fost felicitați și au ascultat mesajele transmise de conducerea Poliției Române și de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În perioada februarie — aprilie a.c., agenții de poliție vor participa la cursul de inițiere în carieră ce se va desfășura la instituțiile de învățământ ale Poliției Române.

După 6 luni, în care se vor afla în responsabilitatea unui polițist cu experiență, aceștia vor susține examenul de definitivare.

Pe toată perioada de pregătire, polițiștii nu vor avea dreptul să poarte armament, să desfășoare activități specifice structurii poliției judiciare și poliției rutiere. De asemenea nu au acces la informații clasificate, până la obținerea calității și a avizelor necesare.

La festivitate a participat conducerea inspectoratului dar și șefii structurilor, în subordinea cărora își vor desfășura activitatea cei 53 de agenți de poliție.

No Comments Yet.

Leave a comment

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien